söndag 18 september 2011

Champagnekakor




Tänkte också vi skulle slänga ihop dessa kakor. Champagnekakor låter som det vore ett bra alternativ till vår champagne som vi ska njuta av i bubbelbadet och framför brasan på Luciadagen i vår mysiga lilla svit som vi bokat. Detta receptet är från Arlas hemsida.
Eleganta och intressanta små kakor med smak av parmesanost och paprika. Passar utmärkt till ett glas champagne eller torrt vitt vin som inledning på en god middag.


Ingredienser:ca 30 st
100 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver


Gör så här:



Vispa smör och socker poröst med elvisp. Använd visparna. Tillsätt ost och mjöl och vispa på låg fart tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Tag upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, tjock som ett kvastskaft. Strö ut paprikapulver på bänken och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt. Vira in degrullen i plastfolie och lägg in den i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175˚C. Skär upp degrullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
TipsRulla degen i finhackade valnötter istället för paprikapulver.

1 kommentar:

Kim sa...

De verkar goda, alltid bra med lite tilltuggs-tips!

Skriv ut