onsdag 7 september 2011

Spaghetti con gamberetti e rucola



Jamie Olivers favorit.Rätten hittade han på en liten restaurang i ett av Palermos enklare kvarter. Tinade frysta räkor funkar, men färska gör rätten lyxigare.
Så idag har jag ätit denna rätten. Jag och min man blev överförtjusta i denna rätt.
ETT MÅSTE, att den ska få ett inlägg här på bloggen. Så varsågod. Receptet hittade jag i tidningen ELLE mat & vin.

• 450 g spaghetti
• havssalt och nymalen svartpeppar
• olivolja, extra virgin
• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
• 1–2 torkade röda chili, smulade
• 400 g skalade räkor eller scampi
• 1 litet glas vitt vin
• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)
• 1 citron (rivet skal och saft)
• 2 nävar rucola, grovhackad


Gör så här:
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Värm under tiden 3 matskedar fin olivolja i en stor stekpanna och lägg i vitlök och chili. Fräs de skalade räkorna i 1 minut när vitlöken börjar ta färg. Lägg räkorna åt sidan. Tillsätt det vita vinet och tomatpurén och sjud i ett par minuter. När pastan är klar häller du upp den i ett durkslag – spara lite av kokvattnet. Häll pastan i såsen, pressa över citronsaft, tillsätt hälften av rucolan och lite av det sparade kokvattnet (om konsistensen känns för tjock). Smaka av med salt och peppar. lägg i räkorna, strö över rivet citronskal och resten av rucolan.

Inga kommentarer:

Skriv ut