lördag 19 november 2011

Cheddar och jalapeno puffar

Perfekta små läckerbitar till drinkar, som snacks & tilltugg. Eller varför inte till en kall öl som vi hade till lördags. Puffarna är ju väldigt heta och då var det väldigt gott med öl till. Så väl själva! Men jag föredrar nog en kall öl.

Det här behöver du:
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
4 dl finriven cheddarost eller annan lagrad ost.
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet och salt och låt det koka upp. Slå av plattan och dra bort kastrullen. Blanda ner mjölet lite i sänder och rör kraftigt med en slev tills smeten släpper kastrullens kanter.
Riv osten fint och finhacka jalapeno så det blir ca 3 matskedar.
Nu när smeten har svalnat något rör du i äggen ett i sänder. Det är lite svårt att få det att blanda sig riktigt men det behöver inte bli en slät smet! Häll i osten och jalapeno och blanda väl, nu är det lättare att få smeten smidig igen!
Fyll en spritspåse med stort hål och spritsa ut ca 30 - 40 (beroende på storlek) små “toppar”! Jag gjorde en enkronas storlek.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min 200 grader.
Klara att serveras med en god drink eller en kall pilsner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bör de ätas direkt eller kan man göra dem lite innan och sen låta dem stå ett tag?

Skriv ut