lördag 31 december 2011

Varm flammenkuchen från Alsace

Strax innan nyår lagade kocken Tina Nordström nyårsmat i TV, och då gjorde hon dessa goda aptitretare med bacon och lök. Som blev en stor favorit hos oss. Så dom har gjorts många gånger här hemma så nu tyckte jag det var dags att lägga ut receptet också på min blogg :)
Du hittar alla recept från Nyår med Tina här.


2 st liba bröd
2-3 st bananschalottenlökar, skalade (använder du små ta dubbelt upp)
1 pkt bacon
2 dl Gruyère, riven, ca
Svartpeppar på kvarn, efter smak
Några klickar gräddfil


Gör så här
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Strimla löken och baconet.
3. Bryn baconet och löken i en stekpanna ett par minuter.
4. Lägg bröden på ugnsplåt.
5. Strö över den rivna osten och fördela ut lök och baconfräset.
6. In i ugnen i ca 5 minuter, tills osten börjar bubbla.
7. Peppra och klicka ut gräddfilen.
8. Skär i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skriv ut