torsdag 12 januari 2012

Ba­ka­de to­ma­ter med dill­frön och rosépep­par

      
Bakade tomater kräver allt sin rätt i ugnen - men så blir så underbart goda. Så planera ska va inne i ugnen 2 timmar. Tar lite tid men värda att vänta på blir super goda att tex: ha som en rätt på tapasbuffen med lite smått och gott. Så har ni inte gjort dessa måste ni göra dom för jag älskar dom här små härligheterna ;)
 
4 person(er)

Ingredienser:                          

10 st körbärstomater
0,5 dl olivolja
1 tsk rosepppar
1 tsk dillfrön
1 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillagning:

Bakade tomater kräver sin tid i ugnen - men så blir de också något alldeles speciellt!
1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla halvorna med olja.
2. Strö rosépeppar, dillfrön, socker, salt och peppar på tomaterna.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme. Sänk ugnsvärmen till 75° och tillaga ytterligare 1 timme.

Inga kommentarer:

Skriv ut