måndag 27 februari 2012

Påsksnittar med ägg Påskägg

recipe image
I år blir det en ny rätt på påskbuffen nämligen Påsksnittar formade som ägg som läggs på ett gott vitt bröd. Bild kommer från receptfavoriten liksom receptet.
Ingredienser till Påsksnittar;
4 port påsksnittar med ägg
  • 2 kokta ägg
  • 200 gram rökt eller gravad lax
  • 0,5 tsk curry
  • 50 gram färskost
  • 2 msk mjölk
  • Salt och vitpeppar
  • 2 msk färsk hackad gräslök
  • 4 – 8 skivor vitt bröd (2 stora eller 4 mindre snittar var)
Så här lagar du Påsksnittar:
  1. Koka ägg hårda och låt svalna.
  2. Hacka äggen och lägg i en bunke.
  3. Tärna lax smått. Hacka gräslök.
  4. Blanda ägg, lax, curry, färskost, mjölk samt hälften av gräslöken.
  5. Smaksätt äggröran med curry, salt och vitpeppar.
  6. Lägg på rostat eller smörstekt vitt bröd. Forma ”ägg” med två skedar eller klicka ut på brödet.
  7. Garnera med resterande gräslök.

Inga kommentarer:

Skriv ut