onsdag 22 februari 2012

Per Morbergs sparrissoppa

Snabb soppa när du är på språng eller har en jäktad dag då är denna rätt kanon för den är både god och enkel att slänga ihop. Förrätten i lördags då vi firade min man som fyllde år och jag stod för matlagningen medans han tog det lugnt och njöt av ett glas bubblande mosserande rose vin.




Antal portioner: 6
Färdigt på: 25 min

Ingredienser:
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar

Gör så här:
1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.

Inga kommentarer:

Skriv ut