tisdag 10 april 2012

Bru­schet­ta med tomat

På påskafton var jag och min man trötta på påskmaten och då gjorde vi en italiensk tallrik med lite smått och gott bla annat gjorde vi bruschetta som är enkelt och gott. Bruschettan är den längst ner till vänster på tallriken. Övriga godsaker på tallriken kommer att dyka upp här på bloggen så smått.



6-8 personer
Ingredinser:                                          
6-8 st baguette 
3 msk olivolja + 2 msk
2 st vitlöksklyftor
4 st tomater
1 kruka basilika
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
         
Tilllagning:
Välj väl mogna tomater, gärna bifftomater.
1. Stek brödskivorna i olivolja. Gnid dem med halverade vitlöksklyftor.
2. Skär tomaterna i små bitar. Hacka basilikan grovt. Blanda tomater, basilika, olja salt och peppar i en skål.
3. Fördela tomathacket på brödskivorna strax före servering. Garnera med färsk basilika

Inga kommentarer:

Skriv ut