lördag 9 juni 2012

Barbecuesås

Solen tittar fram och jag är på väg ner till mina föräldrar för att fira mina underbara brorsbarn. Så medans jag är ute och åker tåg så får ni ta del av ett smarrigt recept på en barbecuesås. Har i detta recept liquid smoke för att få den där lite rökiga touchen.

En sås som passar perfekt nu i grilltider, servera den med en  god köttbit eller till hamburgare.



4-6 personer

Ingredienser:
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
3 cm färsk ingefära
2 msk smör
2 dl chilisås
3 msk äppecidervinäger
1 msk worcestersås
1 tsk dijonsenap
1 msk råsocker
1 nypa malen kanel
ev 2-4 droppar liquid smoke
tabasco, ett par droppar efter smak
salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:
Finhacka vitlök och gul lök.
Skala och finriv ingefäran.
Fräs löken och ingefäran mjula i smöret.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp.
Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
Häll upp såsen i ren burk, förslut och låt svalna.
Förvara den i kylen up till 7 dagar.

Inga kommentarer:

Skriv ut