fredag 13 juli 2012

Pizzabotten/Pizzadeg


Bra pizzabotten som jag alltid gör när jag ska göra egen hemmagjord pizza. Nu var det var länge sen vi gjorde egen pizza mycket godare än köpta. Så ikväll blir det lyxpizza med mozzarellaost, serranoskinka, parmesanost, cocktailtomater, ruccola och valnötter.


4 små eller 2 stora pizzor
Pizzadeg :
4 dl vatten (37grader)
3/4 pkt jäst
10 – 12 dl vetemjöl
1 dl olja
salt, svartpeppar & cayennepeppar efter tycke och smak…

GÖR SÅ HÄR:
Rör ut jästen med fingervarmt vatten. Tillsätt nästan allt mjöl, olja och salt & knåda degen ca 5 min. Låt jäsa i bunke ca 25min före gräddning. Behöver inte jäsa på plåt sen.

Här pizzabotten med tomatsås.

Inga kommentarer:

Skriv ut