söndag 24 februari 2013

Grön Chutney

Grön chutney med grön chilifrukt istället för tomater eller mango ger den där lite mer hetta känslan i mun och gom. Smarrig liten dipsås. Som serverades till slamdog samosas och naanbröd. 




Du behöver:
1 dl (200 g) hackad koriander blad (eller 150 g koriander blad och 50 g myntablad - Tvätta mynta och löv koriander och tappa ut vatten ordentligt)
1 lök, hackad
2 tsk citronsaft
2 grön chili
1/2 tsk salt (eller efter smak)
1/2 tsk socker (eller efter smak)
1/2 - tums bit ingefära

Gör så här:
Gör en tjock pasta av ovanstående beståndsdelar i en bländare med mycket lite vatten. Om du behöver tjocka chutney, lägg inte mer vatten under slipning (eller du kan justera konsistensen med 2 till 3 msk vatten).

Servera med grillade naanbröd eller samosas.

Inga kommentarer:

Skriv ut