måndag 18 mars 2013

Klyftpotatis med parmesan och pizzamix

När det är dags för klyftpotatis i vårt festglada hem så är det så här jag brukar göra mina klyftor. Älskar smaken av parmesan som ger sälta och är smarrigt knaprig på klyftorna. Osten är fantastisk när den rinner ut lite och får lite färg och gottar ihop sig med potatisen. Lite pizzamix för att få lite kryddning på det hela är pricken över i:et.



4 personer

Ingredienser:
10-12 potatisar (beroende på hur stora dom är.)
Parmesan (mycket ska det va)
Strö över pizzamix
Olivolja

Gör så här:
Skala och klyfta potatisen. Jag förkokar aldrig min klyftpotatis innan så då tar den lite längre tid i ugnen. Bre ut dem på en plåt med bakplåtspapper och strö över riven ost och pizzamix. Ringla över lite olivolja. Skjuts in ugnen på 200 grader i ca 35-50 minuter man får känna sig fram är potatisen mjuk och osten har fått fin färg är dom klara att servera.


Inga kommentarer:

Skriv ut