tisdag 9 april 2013

Chilicheese med cheddarost och bacon

Chilicheese på mitt lilla sätt, super goda små snacks som är oemotståndliga när du väl börjat äta dom. Smask  Smask! Goda till en kall bira. 




Räcker till ca 10st

2-3 skivor hackad bacon
2 dl cheddar
60 g philadelphia
2-3 msk finhackad, grön, inlagd jalapeno, ( beroende på hur starka du vill ha dom)


Ölsmet:
1,5 dl Vetemjöl
1,5 dl ljus lättöl  (t.ex. Budweiser)

2 krm salt

Panering:
Mjöl 

Ölsmet
Panko ströbröd
Vitlökssalt, peppar, paprikapulver

Blanda öl, vetemjöl och salt till en lättflytande smet.
Börja med att riva din cheddarost och blanda ihop den till en massa med vanlig philadelphiaost.
Hacka jalapenjosen smått och blanda i ostblandningen och sist men inte minst blandar du i bacononet.



Dessa blev väldigt heta så pröva dig fram med jalapeno så du hittar den balans du gillar bäst. Så smaka av så du får styrkan på dom som du vill ha dom.
Rulla till runda bollar, ca en matsked till varje. Rulla i vetemjöl. Doppa i ölmeten och sist i panko. Kom ihåg att krydda ägget innan du panerar, jag använde paprikapulver, svartpeppar och vitlökssalt men ta precis vad som passar dig bäst. Dags att fritera. Lägg ner dom försiktigt. Använd en lång pincett  och se till att dom får färg runtom. Fritera ca 45-50 sek så de blir gyllenbruna. Du måste hålla värmen ganska hög annars behöver dom ligga i längre och då rinner osten ut. Hög värme och snabb fritering så det goda inuti håller sig kvar i bollarna. Låt rinna av och svalna något på hushållspapper.
Nu är det bara att plocka fram fredagsölen och mumsa på godsakerna.


Inga kommentarer:

Skriv ut