tisdag 28 maj 2013

Grön pesto

Älskar en god pesto och så här gjorde jag min här om dagen som verkligen blev succé må ni tro alla läsare. Perfekt till pasta, kyckling, skaldjur eller på en bit gott ljust bröd. Rosta brödet och bre på lite pesto och wola så har du en go liten macka till kvällsmyset. 




1 dl pinjenötter,rostade
1 kruka basilika
2 st  vitlöksklyftor
2 dl parmesanost
3 msk  olivolja
1/2 tsk gourmetsalt
svartpeppar från kvarn  

Gör så här:
1. Rosta pinjenötterna, riv parmesanen.
2. Kör basilika och pinjenötter  i en mixer eller matberedare. Lägg i vitlök och lite av oljan. Fortsätt att köra i mixern. 
3. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och kör ännu mera.
Smaka av med gourmetsalt och nymalen svartpeppar.

Gör gärna en dubbel sats att ha i kylen. Pesto håller ca en vecka och kan användas till mycket. 

Inga kommentarer:

Skriv ut