måndag 6 maj 2013

Kebabsås

Kebabigt värre med en goe kebabsås är ett måste när man ska ha kebab och det är inte så svårt att göra din egen kebabsås. Så här gjorde jag min :-) Smask smask...




Ingredienser:
½ gul lök eller en liten
3 dl turkisk yogurt
2 msk majonnäs
3 msk chilisås
½ tsk sambal olek
2 tsk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar 

Gör så här:
1.  Blanda yogurt och majonnäs, vänd sedan ner chilisås och sambal olek.
2.  Pressa en vitlöksklyfta och rör ner. Hacka löken fint (jag använde mig utav en matberedare
då slipper man gråta) och häll i den i bunken.
3.  Krydda med paprikapulver, kebabkrydda och lite svartpeppar. 
4.  Låt stå kallt innan servering.



Inga kommentarer:

Skriv ut