onsdag 29 maj 2013

Tobleronemousse

En smarrig och lyxig tobleronemousse som tar lite tid att göra men väl värt att vänta på. Den vita moussen blandar du med baileys för smaksättning och tobleronemoussen blanda du givetvis med toblerone. Låt den stå kallt minst 2 timmar eller tills den verkligen har stelnat. 
Bon appetit! 



210 g ljus Toblerone
1 85 g vitchoklad (Marabou)
5 dl vispgrädde
250 g kesella
3 msk baileys
2 ägg

Garnering:
35 g tobleronecrisp 

Gör så här :
Smält tobleronen och den vita chokladen i olika kastruller över vattenbad.
Låt svalna.
Under tiden vispar du grädde fluffig vänd ner kesellan, dela upp blandningen i två bunkar blanda ner baileysen i den ena. 
Ta fram en annan skål och vispa de 2 äggen fluffigt. 
Blanda blandningen utan baileys med tobleronechokladen och baileysbandningen i den smälta vita chokladen.
Lite i taget så rör du ihop, rör hela tiden så att du blandar om till en chokladsmet.
Sen blandar du ner hälften av gräddblandningen i den vita chokladen och resten i den smälta tobleronen. Ta  lite grädde i taget och vänd ner , vänd  så lite som möjligt – men endå så det blandar sig.
Blanda försiktigt ner dom vispade äggen hälften i varje bunke. 
Finhacka toblerone och vänd försiktigt ner i tobleroneblandningen så moussen får lite chokladcrisp i den.

Och sedan häller du upp i fina portionsskålar eller glas och låter stå kallt i kylskåp i minst 2-3 timmar. Garnera med hackad toblerone.

Inga kommentarer:

Skriv ut