onsdag 26 juni 2013

Jordgubbscheesecake i glas

Midsommaraftons efterrätt gjorde jag en snabbgjord cheesecake med jordgubbar. Gick hem hos övriga gäster så blev en lyckad liten efterrätt på en fantastisk midsommarbuffe.





5- 6  portioner
150 g mascapone
3 dl grädde
200 g Philadelphiaost 
1/2 dl socker
1/2 liter jordgubbar
15 st digestivekex (finhackade kaksmulor)

Garnering:
Skivade jordgubbar
Myntakvist

Mosa jordgubbarna (spara några till ganering) och vispa mascapone, jordgubbar och socker till en luftig smet med elvisp. Vispa grädden i en annan skål & rör sedan ner grädden i mascaponekrämen. Skiva  resten av jordgubbarna. Mixa eller krossa digestivekesen fint i en matberedare eller för hand. Varva smulor, mascaponekräm i fina glas. Garnera och servera.

Inga kommentarer:

Skriv ut