tisdag 2 juli 2013

Chilicheese sopp med smördegslock

Underbara chilicheese favoriten i en ny tappning gjordes här i lördags till förrätt. Blev en fullpoängare som både jag och min man kom fram till så det så. Så älskar ni chilicheese lika mycket so jag kan jag rekommendera denna super duper goda ostsoppa.




5-6 portioner

Ingredienser:
4 dl cheddar
200 g philadelphiaost
5 dl grädde 
1 msk kalvfond
1 tsk liqued smoke
6-10 finhackad, grön, inlagd jalapeno, ( beroende på hur starka du vill ha dom)
1 paket tärnad bacon (ska läggas i botten av portionsformarna)

Pensling:
1 ägg

1. Smält Philadelphiaosten i en kastrull. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda 5 minuter. 
2. Lägg bacon i botten av portionsformarna. Fördela soppan i formarna, men spara 1 cm upp till kanten. 
3. Kavla ut smördegen så den täcker formen du använder. Pensla ena sidan av smördegen med det uppvispade ägget. Lägg smördegen med den penslade sidan ner som ett lock på varje form. Tryck ner kanterna runt om, var noga med att det blir tätt. Pensla ovansidan med resten av ägget. Förvara formarna i kylskåp till det är dags att äta dom.

Hit kan förberedas dagen före.
4. Sätt ugnen på 200°. Grädda formarna i mitten av ugnen tills smördegen rest sig och fått fin färg, ca 10-15 minuter då är även soppan varm. 

Ställ fram på buffén eller servera som en liten förrätt. Håller sig varma en bra stund.

Inga kommentarer:

Skriv ut