torsdag 29 januari 2015

Laxsoppa med honungsmelon

Fisk ska ju va nyttigt sägs det så varför inte ett litet recept på en laxsoppa till helgens festligheter. 

Dill dill hade vi i denna soppa och resterna som blev över fick vår lilla kanin Gosan som blir alldeles tokig när hon får dill tar man inte bort en hel kruka dill så har hon inom kort slukat hela krukan i en handvändning ;-) Tänk att det kan vara så gott till en liten busig kanin ;-) men är hon värd min lilla sötis <3



Ingredienser:

150 g rökt eller varmrökt lax
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g philadelphiaost
1 dl honungsmelon
1 msk äppelcidervinäger
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk hummerfond
1 msk maizenaredning
2 msk färsk, klippt dill
salt, peppar, oregano

Topping:
Dillvipor

1. Smält smör i en kastrull och fräs hackad lök. När löken har mjuknat, ha ner bitar av lax och pressad vitlök. Låt fräsa ihop några sekunder. Ta åt sidan.

2. Mixa melonen och ha ner det samt äppelcidervinäger, tomatpuré och grädde. Blanda i det i laxgrytan. Låt puttra ytterligare några minuter och kör sedan till en slät smet i mixer eller matberedare.

3. Häll tillbaka i kastrullen och rör ner hummerfond, redning och kryddor. Låt puttra ihop på svag värme under lock. Smaka eventuellt av med mer kryddor.

4. Slå upp soppan i skålar eller glas och garnera med en dillvipa.

Inga kommentarer:

Skriv ut